РФ нав’язує наратив про втому від України — Кулеба

РФ нав'язує наратив про втому від України - Кулеба

Глава МЗС України Дмитро Кулеба

Кулеба зазначив, що ЄС фактично продемонстрував, що саме він продовжує визначати правила гри на континенті Європи.

Росія нав’язує наратив про втому від України в Євросоюзі, але насправді жодної втоми в Європі немає, і надання Україні статусу кандидата в ЄС це підтверджує. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону.

«Ну, яка ж втома від України?! Та тут суцільне свято від України! Подивіться, голова Євроради твітить — вітає, Урсула фон дер Ляєн, президент Єврокомісії, представляла висновок щодо України в жовто-блакитному костюмі. Та немає жодної втоми від України, забудьте взагалі цей термін. Я завжди говорив до цього, зараз і говоритиму завжди: ніколи не було жодної втоми від України, немає і не буде. Це російський наратив, нав’язаний нам, для того, щоб підкреслювати нашу неповноцінність про те, що від нас хтось десь утомився», — зазначив Кулеба.

За його словами, ЄС фактично продемонстрував, що саме він продовжує визначати правила гри на європейському континенті, а не Росія, Китай чи будь-хто ще.

«ЄС — це рушійна сила європейського континенту. Сьогодні вони навпаки відчули всю силу, енергію, здатність приймати історичні рішення… Щодо України, Молдови, питань надзвичайної складності вони досягли консенсусу. Це вселяє в них віру у свою здатність рухати Європу вперед. Сьогодні Європа стала сильнішою», — заявив глава МЗС України.

Раніше Кулеба назвав переломний момент на заваді України в кандидати ЄС.

Нагадаємо, ЄС надав Україні статусу кандидата.

 

Джерело