РФ не може сформувати добробати для війни — ISW

РФ не може сформувати добробати для війни - ISW

У Росії проблеми із живою силою

Добровольців, яких все ж таки вдалося залучити, відправляють безпосередньо до зон бойових дій.

Суб’єкти РФ перебільшують кількість людей, які записалися в добровольчі батальйони, щоб приховати невдачі в їхньому формуванні, йдеться в новому звіті американського Інституту вивчення війни, опублікованому в ніч проти 13 серпня.

«Суб’єкти Російської Федерації, ймовірно, неправильно повідомляють про інтерес до цих добровольчих загонів, щоб спонукати більше мешканців брати участь у кампаніях із вербування», — йдеться у звіті.

Добровольців, яких все ж таки вдалося залучити, відправляють безпосередньо до зон бойових дій. Зокрема, російські Telegram-канали повідомляють, що добровольчі козачі загони діють у Харківській та Запорізькій області.

«Розміщення погано навчених добровольців підтверджує попередні оцінки ISW про те, що російські сили не приділяють пріоритетної уваги Харківській та Запорізькій областях», — йдеться у повідомленні.

РФ готує наступ на півдні. Які перспективи

Ключові висновки військових експертів американського Інституту вивчення війни:

ЗСУ зруйнували останній міст, яким росіяни ще могли переправляти військову техніку біля Каховської ГЕС. Війська РФ завдавали наземних ударів на схід від Сіверська, а також поблизу Бахмута. На захід від Донецька російські сили завдали наземних ударів. У Херсонській області підтверджено удари Сил оборони України по російських складах боєприпасів та логістичному пункту. Головною мішенню українських партизанів, ймовірно, є російська окупаційна адміністрація, щоб зірвати псевдореферендуми та анексію щодо Росії територій України. Кремль намагається перезапустити чи розширити діяльність військово-промислового комплексу задля підтримки тривалих бойових дій в Україні.

Раніше у Генштабі повідомили, на яких напрямках російські окупанти намагаються наступати.

Джерело