Росія переміщає частину військ до Білорусі — Генштаб

Росія переміщає частину військ до Білорусі - Генштаб

Фото: Минобороны РФ Російські танки на навчаннях у Білорусі

На Поліссі окупант під прикриттям вогню артилерії та авіації продовжує закріплюватись на досягнутих рубежах, готується до проведення ротації підрозділів.

Росія продовжує переміщати свої війська на територію Білорусі для ротації, посилення та поповнення запасів. Про це йдеться у денному зведенні Генштабу Збройних сил України у Facebook 27 березня.

«Продовжується переміщення підрозділів РФ на територію республіки Білорусь. Зазначені заходи проводяться з метою ротації підрозділів, які зазнали суттєвих втрат, посилення наявних угруповань, поповнення запасів продовольства, палива та боєприпасів, організації евакуації поранених та хворих військовослужбовців», — йдеться у повідомленні.

Частина підрозділів збройних сил Білорусі продовжує перебувати на полігонах, зазначили у Генштабі.

Також українські військові повідомили, що на Поліссі окупант під прикриттям вогню артилерії та авіації продовжує закріплюватись на досягнутих рубежах, готується до проведення ротації підрозділів.

На Сіверському напрямку ворог продовжує блокаду Славутича, який не залишає спроб взяти під контроль Чернігів. У районах Лук’янівки та Рудницького противник зазнав втрат і відійшов.

На Слобожанському напрямку РФ намагається здійснити перегрупування у районі Сум. Поблизу Харкова зосередив зусилля на відновленні поточних втрат. У районі Слов’янська ворог проводить удосконалення інженерного обладнання зайнятих позицій. При цьому силами оборони України відновлено контроль над населеними пунктами Тростянець та Гусарівка.

На Донецькому напрямку окупаційні підрозділи намагаються захопити Попасну, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Маріуполь. Успіхів немає. Вчинили невдалу спробу штурму Красногорівки. Зазнали втрат, відійшли.

У Таврійському операційному районі окупанти силами росгвардії продовжують боротьбу з осередками опору на тимчасово зайнятій території.

«Загалом противник продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України, а українські воїни продовжують ефективно протистояти російським загарбникам: відбивають ворожі атаки і поступово звільняють тимчасово зайняті ворогом території на окремих напрямках», — йдеться у зведенні.

Раніше Генштаб повідомив, що російська армія відводить кілька підрозділів у район Чорнобиля, а потім до Білорусі для відновлення боєздатності та блокування Києва з південно-західного напрямку.

Зазначимо, що за даними британської розвідки, російські окупаційні сили концентруються для оточення українських військовослужбовців на Донбасі.

Джерело