США оголосили ООН про вихід з Паризької угоди

Вашингтон офіційно повідомив ООН про бажання вийти з угоди щодо клімату.

Держдеп повідомив, що США офіційно повідомили ООН про намір вийти з Паризької угоди щодо клімату відповідно до закладених в ній умов, передає Ukr.Media.

"США як учасник Паризької угоди подали повідомлення в ООН про намір вийти з неї, як тільки це буде можливо відповідно до умов Угоди", — йдеться в заяві відомства.

Зазначається, що Вашингтон відкритий для обговорення можливості знову увійти в угоду, якщо для американської сторони будуть створені "сприятливі умови".

"Сполучені Штати підтримують збалансований підхід до кліматичної політики, який знижує викиди в атмосферу, а також сприяє економічному зростанню і забезпеченню енергетичної безпеки. Ми будемо продовжувати скорочувати викиди парникових газів за рахунок інновацій і технологічних досягнень", — заявили в Держдепі

Також зазначено, що США продовжать брати участь в різних міжнародних кліматичних конференціях для того, щоб забезпечити захист своїх інтересів і обізнаність адміністрації в цій сфері.

Нагадаємо, на початку червня Трамп оголосив, що США виходять з Паризької угоди щодо клімату, яка визначає план дій щодо стримування глобального потепління. Американський лідер пояснив, що угода економічно невигідна для країни.