У Кабміні пояснили, чому прожитковий мінімум буде менший за заявлений

Чому ж уряд залишив прожитковий мінімум на 2020 рік на рівні 2027 грн.

У бюджет на 2020 рік уряд заклав прожитковий мінімум на рівні трохи більше ніж 2 тис. грн, хоча при цьому і в Кабміні, і сам президент казали, що на ці гроші не прожити, тому даний показник має бути мінімум удвічі більше. Заступник голови бюджетного комітету Олександр Трухін пояснив, чому влада не може відразу збільшити прожитковий мінімум до заявленої суми, інформує Ukr.Media.

За словами депутата від «Слуги народу», щоб збільшити прожитковий мінімум до 4 тис. грн, знадобиться сума половини бюджету країни.

«За попередніми розрахунками (точних розрахунків не проводилося), на це необхідно 500 млрд грн ($20 млрд)», — сказав Трухін.

Нардеп підкреслив, що на це потрібний час, оскільки економіка так швидко, як би всім хотілося, не перебудовується.

«Без того, що відбудеться детінізація економіки, без того, що підуть реальні великі наповнення (бюджету — ред.) з митниці, без того, що у нас запрацює економіка, і ми зробимо всі умови для її розвитку, без того, що ми імплементуємо правильні ресурсні законопроєкти, такого обсягу ресурсів в економіці та бюджеті України ми не доб'ємося за один день», — пояснив Трухін.

За словами Трухіна, уряду потрібно 6-10 місяців, щоб показати перші результати щодо надходжень до бюджету та їх раціонального розподілу.