У Кабміні скасували необхідність підписання документів про згоду на обробку персональних даних

У разі прийняття закону українцям не потрібно буде кожен раз, коли вони взаємодіють з державними органами, заповнювати та підписувати згоду на обробку персональних даних.

Вчора, 6-го листопада, Кабінет міністрів України схвалив та направив до Верховної Ради законопроєкт, яким скасовується необхідність підписання документа про згоду на обробку персональних даних державними органами влади. Про це повідомляє міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет на своїй сторінці в Facebook, інформує Ukr.Media.

«І ось, вчора ми подали до Ради акт, який повинен, з одного боку, краще захистити українців в тому, як організації поводяться з даними. З іншого боку, ми повинні позбутися цього папірця, який насправді нікого ні від чого не захищає», — зазначив міністр.

Більш того, проблема полягає в тому, що в законі не досить чітко описаний механізм згоди на обробку даних.

Також Дубілет заявив, що натхненником є європейська практика адже, європейців важко запідозрити в нешанобливому ставленні до персональних даних.

«Європейців важко запідозрити у поганому ставленні до персональних даних, але такі папірці, ще й у такому обсязі, вони, звичайно, не заповнюють», — додає міністр.