У Пенсійному фонді розповіли детальніше про етапи масової оцифровки пенсійних справ українців

Пенсійні справи українців оцифрують.

В Україні у вересні 2019 року з'являться підрозділу ретроконверсії (оцифровки) по пенсійним справам у всіх областях країни, інформує Ukr.Media.

Про це розповіли в понеділок, 9 вересня, в Пенсійному фонді України.

«Підрозділи ретроконверсії в даний час працюють в Київській, Херсонській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Укомплектованість зазначених підрозділів складає 42,3 %.

Зараз триває робота щодо укомплектування зазначених підрозділів. Крім того, у вересні 2019 року будуть створені підрозділи ретроконверсії у всіх регіонах», — наголошується в повідомленні.

Оцифровка архіву пенсійних справ передбачає три основних етапи цієї процедури: сканування, експорт, пакетне завдання.

«З цією метою центри ретроконверсії оснащуються швидкісними сканерами для сканування книг, прошитих документів розміром до А3-формату включно, можливістю роботи без персонального комп'ютера, відповідним програмним забезпеченням, підтримкою автоматичного розпізнавання тексту, вирівнювання зображення, коректурою експозиції та передачею кольору і т. д.», — йдеться у повідомлення.

Введення автоматизованої системи дасть можливість надавати послуги незалежно від місця проживання.

Таким чином, пенсіонери отримають доступ до матеріалів своєї пенсійної справи в будь-якому сервісному центрі або на віддаленому робочому місці у точці обслуговування Пенсійного фонду України.

Також вони можуть отримати цю послугу через Інтернет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, а також забезпечить наскрізний автоматизований контроль актуальності та достовірності документів, на підставі яких виплачують пенсійні кошти.

В Пенсійному фонді нагадали, що переведення пенсійних справ в електронний формат здійснюється в рамках реалізації Пенсійним фондом України проєкту «Е-пенсія».

Він передбачає дистанційне подання документів для призначення пенсій через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.