У Зеленського хочуть зобов’язати всіх українців здавати податкові декларації

У Володимира Зеленського розглядають можливість введення загального декларування доходів громадян.

У команді новообраного Володимира Зеленського кажуть про введення загального декларування доходів громадян України. В якості прикладу в "команді Зе" розглядають Аргентину, інформує Ukr.Media.

Про це розповів експерт команди Зеленського Данило Гетманцев, відповідальний за сферу економіки, фінансів та оподаткування.

"Наступний пункт наших пропозицій — загальне декларування доходів. Воно не буде стосуватися тільки тих, хто отримує доходи від держави. Скажімо, пенсіонерів. Загальне декларування — це та фішка, яка дозволить нам підходити по-європейськи до питання. Не тільки вимагати від держави, але й від себе. Підходити до фінансів по-європейськи, рахувати свої гроші. От ви знаєте, скільки ви в цьому місяці заплатили державі? Зазвичай людям важко дати відповідь на це питання. Ви не відчуваєте, "почому" вам коштує держава", — зазначив Гетманцев.

Також він підтримав проведення податкової амністії в Україні, згадавши приклад Аргентини, де у 2016 році президент Маурісіо Макрі провів амністію капіталу та закликав повернути гроші до країни.

"І це дозволило вивести на світ Божий 117 мільярдів доларів, не тільки в грошах, але і в інших активах. Адже амністувати потрібно не тільки капітал, але й, скажімо, нерухомість, яка є в Україні та закордоном, інші цінності", — розповів експерт, додавши, що така амністія не торкнеться чиновників, де є питання корупції.