Україна і Білорусь підписали низку договорів

Як наголошується, міністр країни підписали Міжвідомчий план консультацій.

В рамках Другого форуму регіонів України та Білорусі в присутності Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка було підписано низку двосторонніх документів. Про це повідомляє прес-служба глави держави України. Як наголошується, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко та міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей підписали Міжвідомчий план консультацій, інформує Ukr.Media.

«Перший заступник міністра освіти та науки України Юрій Полюхович і голова Державного комітету з науки та технологій Республіки Білорусь Олександр Шумилін підписали Виконавчу програму науково-технічного та інноваційного співробітництва. Програма розроблена на виконання Договору між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про співробітництво у сфері науки та технологій від 17 грудня 1992 року і рішень Міжурядової українсько-білоруської комісії зі співробітництва у сфері науки та технологій. Впровадження документа буде сприяти подальшому розвитку українсько-білоруського науково-технічного та інноваційного співробітництва», — йдеться у відомстві.

Крім того, підписано низку угод про співробітництво між окремими регіонами України та Білорусі.

Більш того, затверджено документ про співробітництво між Житомирською обласною державною адміністрацією та Гомельським облвиконкомом Білорусі, між Дніпропетровською ОДА та Могилівським облвиконкомом Білорусі, між Харківською ОДА та Могилівським облвиконкомом Білорусі.

Також підписані документи між:

  • Волинською ОДА та Гродненським облвиконкомом Білорусі;
  • Волинською ОДА та Брестським облвиконкомом Білорусі;
  • Закарпатською ОДА та Брестським облвиконкомом Білорусі;
  • Миколаївською ОДА та Мінським облвиконкомом Білорусі;
  • Одеською ОДА та Вітебським облвиконкомом Білорусі;
  • Вінницькою ОДА та Вітебським облвиконкомом Білорусі;
  • Черкаською ОДА та Вітебським облвиконкомом Білорусі.