Зеленський назвав найскладніший напрямок фронту

Зеленський назвав найскладніший напрямок фронту

Фото: Официальное интернет-представительство Президента Украины Президент назвав найскладніший напрямок на лінії фронту

Ситуація складна практично на всій лінії проведення бойових дій, проте найкритичніша вона на Донбасі, заявив глава держави.

Ситуація на фронтах по всій Україні нині різна. Найскладніший напрямок на Донбасі, де загарбники не рахують ні своєї зброї, ані втрат. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN у п’ятницю, 8 липня.

«На сході дуже складна ситуація для нас. У нас різна ситуація по всій країні, але найскладніша саме на Донбасі. У них (окупантів — ред.) більше артилерії, РСЗВ, жертв, але вони як не рахують техніку, так і не рахують втрати, а ми рахуємо насамперед наших людей, бо наш народ — наша зброя», — зазначив глава держави.

За його словами, Україна звертається завжди до своїх партнерів за допомогою, щоб отримати перевагу над противником у кількості артилерії.

«Що стосується півдня, то там ситуація трохи легша, оскільки ми стримуємо її, а в деяких випадках контратакуємо», — зазначив він.

Зеленський також розповів про ситуацію на Харківщині. За його словами, практично весь регіон звільнено від загарбників, проте там не менше, там не просто, оскільки російські окупанти залишили свої угруповання.

«Але загалом треба стабілізувати ситуацію на сході», — резюмував глава держави.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що на Запорізькому та Новопавлівському напрямках не відкидається проведення противником наступу на Запоріжжя.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ не дали противнику просунутися у напрямку Соснівки. Українські військові відбили штурм Богородичного.

Джерело