Зеленський запропонував Путіну зустріч

Зеленський запропонував Путіну зустріч

Зеленський виступив на конференції у Мюнхені

Президент заявив, що Україна готова вести переговори для закінчення війни у всіх можливих форматах та на всіх можливих майданчиках.

Президент України Володимир Зеленський укотре запропонував президенту РФ Володимиру Путіну зустрітися. Про це він заявив під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки.

«Я не знаю, чого хоче президент РФ, тому пропоную зустрітися», — наголосив Зеленський.

Також він заявив, що Україна готова вести переговори для закінчення війни у ​​всіх можливих форматах та на всіх можливих майданчиках.

«Париж, Берлін, Мінськ, Стамбул, Женева, Брюссель, Нью-Йорк чи Пекін – мені не важливо, в якій точці світу домовлятися про мир в Україні. Не важливо, за участю чотирьох країн, семи чи ста – головне, щоб серед них була Україна, і щоби була Росія», — сказав Зеленський.

За його словами, мир потрібний не лише в Україні, а й світу, як і відновлення її територіальної цілісності у міжнародно-визнаних кордонах.

«Сподіваюся, ніхто не думає про Україну як зручний і «вічний» буфер між Заходом і РФ. Цього не буде, цього ніхто не допустить. Інакше буде питання – хто наступний? Держави НАТО змушені будуть захищати одна одну. Хочеться вірити, що Північноатлантичний договір і стаття 5 будуть дієвішими за Будапештський меморандум», — зазначив президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський ініціював консультації щодо Будапештського меморандуму.

Так він звернувся до країн-членів НАТО і зажадав чіткої відповіді щодо вступу України до Альянсу.

Зеленський виступає на конференції у Мюнхені

Джерело