Актори Рівненського драмтеатру змінили свою діяльність: допомагають військовим та людям із зони бойових дій (ВІДЕО)

Війна змінює професії та діяльність закладів. Зокрема у Рівненському драмтеатрі відтепер можна замість перегляду вистав, допомогти військовим та людям із зони бойових дій. Адже тут розгорнули обласний волонтерський штаб. Задіяні в ньому як актори театру так і рівняни. Чим саме волонтери закладу допомагають нашій країні, дивіться у сюжеті Ольги Данілюк.

На час війни Рівненський драмтеатр змінив свою діяльність. Тепер замість театральних вистав, актори та інші рівняни тут розгорнули обласний волонтерський штаб.

Приносять сюди також консерви, фрукти, чай, солодощі, ліки. Віддають і речі, які волонтери сортують в гардеробній кімнаті театру.

Крім того, деякі ковдри звідси відправляють і на облаштування бомбосховищ. Робота кипить і поблизу театрального буфету. Тут ріжуть кровоспинні джгути.

Старі камери тут потрібні завжди і у великій кількості. Необхідні волонтерам також і сітки для плетіння маскувальних сіток. Але поки одні ріжуть смужки тканини для цього, інші працівники театру розпочали самостійно плести таку сітку. Опанувати процес, кажуть, не важко. Головне бути уважним.

Шиють тут також і шапки з балаклавами. Хоча ще декілька тижнів тому в швейному цеху кипіла робота над виготовленням театральних костюмів.

Уже готові речі та розфасовані товари відправляються у точки бойових дій де їх просто немає. І такі машини з волонтерського штабу виїжджають по декілька разів на день.

Прийти у волонтерський штаб на базі драмтеатру можна з 10 до 18 години. Ніколи не буває тут зайве взуття, таке як берці. Але список необхідних речей завжди можна переглянути або на дошці оголошень перед входом у театр або на фейсбук сторінці закладу.