Чи насправді в озеро на Гідропарку у Рівному зливають нечистоти? (ВІДЕО)

Засмічене озеро та мор риби. Мешканці будинків, прилеглих до водойми на Гідропарку у Рівному, нарікають на сусіда. За їх словами, останній проклав каналізацію до зливових комунікацій. Кажуть, побутові відходи можуть стікати прямо до озера. У ситуації розбирались наші журналісти.

Проблема чистоти рівненських водойм завжди залишалась актуальною. Це озеро на Гідропарку, а поруч на вулиці Нестерова будинок під номером 13. Не так давно місцеві помітили роботи з прокладання каналізаційних труб до облаштованого септику, останній знаходиться поруч з колектором, вода з якого йде напряму до озера.

Микола Конончук мешкає на сусідній вулиці. За його словами у будинку, з якого і провели трубу — проживає Михайло Заблуда, голова правління приватного акціонерного товариства "Рівнеазот". Каже, коли помітили роботи, одразу звернулись до правоохоронців.

За словами місцевих, це не мало результату — власник проігнорував прохання показати дозвільні документи. Адже згідно із санітарними нормами облаштування септику має бути на відстані від водозабірних колодязів, водопровідних труб чи підземних течій грунтових вод на понад два десятки метрів. Депутат Рівнеради по даному округу Анатолій Чугуєвець каже, мешканці прилеглих будинків стверджують що таким чином відкачують дренажну воду з підвалів, адже тут високий рівень грунтових вод. Розповідає, раніше з комунальними службами вдавалося ефективніше вирішувати подібні проблеми.

Скидання нечистот до озера — може закінчитись екологічними проблемами. Місцеві кажуть, мор риби влітку тут звичне явище. Якщо до спеки додасться потрапляння побутових стоків — ситуація може загостритись.

Аби поспілкуватись з Михайлом Заблудою ми звернулись до пресслужби "РівнеАзоту", кажуть у керівника зараз немає можливості прокоментувати ситуацію, але запевнили у нього є договір на відкачку септику, а останній — не з’єдананий з зливними комунікаціями.

В управлінні житлово-комунального господарства нам пообіцяли, ситуацію вивчать та відреагують в разі виявлення порушень.