Чи справді до найбільшого бомбосховища у Рівному не впускали містян під час повітряної тривоги? (ВІДЕО)

Не впустили у бомбосховище під час повітряної тривоги. Такі повідомлення ширились днями у соцмережах. Йдеться про найбільше укриття в Рівному — воно може вмістити понад 4 тисячі людей. Воно знаходиться на території приватного підприємства, хоча і перебуває у власності держави. Чи справді рівнянам обмежили доступ до укриття та як попередити подібні ситуації — дивіться далі у сюжеті.

Це найбільше у Рівному бомбосховище. За потреби воно може вмістити до 4-ьох тисяч людей. Днями у анонімному телеграм-каналі, а далі у ЗМІ поширилась інформація, ніби-то під час повітряної тривоги сюди нікого не впустили.

Ті, хто мешкають поруч про ситуацію чули — однак підтвержувати чи спростувати її не беруться. Кажуть, від самого початку всі разом займались його облаштуванням.

Хоча бомбосховище і перебуває на балансі підприємства, як об’єкт цивільного захисту — нині воно у власності держави. Начальник відділу приватизації регіонального відділення фонду держмайна розповів, власник підприємства, Юрій Бойко одразу після початку повномаштабного вторгення звернувся до їхнього відомства аби провести до укриття електроенергію та інші комунікації. Каже, обмежувати доступ до бомбосховища незаконно.

Місцеві підозрюють, проблема могла виникнути через сплату комунальних послуг, яка лягла на плечі підприємця. Ситуацію обурені, зважаючи на активізацію ракетних ударів та часту повітряну тривогу в області.

Аби унеможливити подібні ситуації — об’єкт потрібно передати на баланс громади. У фонді держмайна кажуть: на Рівненщині є приклади, коли від початку повномаштабного вторгнення органи місцевого самоврядування одразу прийняли бомбосховища на свій баланс. Однак у Рівному — відповіді від влади по конкретному об’єкту і по кільком десяткам інших укриттів — поки немає.

Територію бомбосховища охороняють представники громадського формування "Характерники". У телефонній розмові заперечили факт недопуску рівнян до укриття та запевнили — під час тривоги пускатимуть усіх. Однак поки небезпеки немає — укриття залишатиметься зачиненим. Каже, питання сплати комунальних тарифів досі невизначене.

Як вирішиться ситуація поки невідомо. До слова, окрім даного бомбосховища, у Рівному є і ще 20 об’єктів у такому ж статусі. Чи візьме їх місто на свій баланс — питання відкрите.