Ціни шокують: у скільки рівнянам обійдеться поласувати кавуном (ВІДЕО)

Кавун за триста гривень. У Рівному ціни на баштанні шокують. Кілограм кавуна вартує 28 гривень, подекуди 33. Охочих купити ці ласощі за такою ціною мало. Не кожен може собі дозволити таке дороге задоволення. Подробиці дивіться далі у сюжеті.

Купити кавун у Рівному стало в рази важче. Ціни лякають покупців. Кавун обійдеться у триста — чотириста гривень. Василь — один з небагатьох, хто вирішив його придбати.

Транспортують цей продукт з-за кордону. Під час перевезення, значний відсоток товару псується. Людей готових придбати кавун за такими цінами мало.

Один з продавців кавунів родом з Херсону. Він переїхав у Рівне із-за війни. Раніше був фермером, вирощував кавуни, помідору, цибулю та інші овочі і фрукти. У нього було 200 гектарів землі. Після окупації не залишилось нічого. Херсонська область постачала найбільшу частину кавунів в Україні.

Нагадаємо, Херсонська область постачала близько 75-ти % баштанних культур. Інші — Миколаївська, Одеська, Запорізька області не можуть задовільнити попит на ринку. Фермери з окупованої Херсонщини продають кавуни за безцінь. Всього одна-півтори гривні за кілограм. Покупцями є окупований Крим та квазідержави — ЛНР і ДНР.