Цінні навіть 30 хвилин кожного рівнянина: волонтери шукають охочих плести маскувальні сітки (ВІДЕО)

У Рівному не вистачає людей, які б плели маскувальні сітки. Якщо на початку війни охочих було більше трьох сотень, то нині приходять заледве 20 осіб. А потреби військових у сітках все ще не зменшуються. І волонтерам доводиться відправляти бійців у гарячі точки ні з чим. Куди можна приходити та що іще потрібно волонтерам, окрім людських рук, дізнавалася наша Ольга Данілюк.

Це одна із точок де волонтери плетуть маскувальні сітки. Знаходиться вона у центрі міста на вулиці Соборна 56. Втім, попри таке здавалося б вигідне розташування, охочих долучитися до доброї справи тут не багато.

"Коли була зима, нас приходило 350 чоловік, ми могли виготовляти в день — 30 великих сіток. Зараз ми можемо зробити заледве 5 сіток в день. А то 1 чи 2, залежно скільки прийшло людей, — розповідає волонтерка Наталія Прохор.

Сьогодні віднайти вільний час та долучитися до плетіння змогли майже 20 людей. Що на теперішній час уже вважається досягненням.

Тому волонтери просять усіх рівнян виділити хоча б годинку свого часу аби таких маскувальних сіток можна було виготовити упродовж дня якнайбільше. Адже попри зменшення кількості охочих плести, потреби військових не зменшуються і сьогодні. Навчитися ж виготовляти сітки може навіть і дитина.

Вперше до такої справи вирішила долучитися і Даша з донькою Владою. Хоч і процес плетіння дівчатам дається не легко, але, додають, головне мати бажання і усе вдасться.

Корисною саме у цій справі вирішила бути і Галина. Жінка ще у квітні переїхала сюди з Херсону. Відтоді чи не щодня намагається знайти час аби сплести нашим захисникам чергову маскувальну сітку.

Працюють тут волонтери щодня з 10 години. Відпочивають лише у неділю. Адже будь якої миті сюди можуть приїхати військові за тим, що захищає їх від ворожих куль на передовій.

Не менш затребувана і тканина, з якої виготовляють сітки. До слова її волонтери також потребують. Тому просять кожного рівнянина не забувати, що війна все ще триває. І ті потреби для військових, про які говорили взимку лишаються і сьогодні. А долучитися безпосередньо до плетіння сіток можна на вулиці Соборна 56 та на вулиці Петра Могили 14.