Як би складно не було, він віджартовувався, — у Рівному прощатимуться з полеглим Героєм

У четвер Рівне прощатиметься з загиблим на війні Василем Аврамчуком.  Чоловік народився у Великому Олексині, проте навчався у вишах  Рівного, а після одруження оселився тут. 

Разом ростили діток – донечці 16, а синові вже 22, він студент, навчається також на військовій кафедрі. Василь працював у ТОВ «КРОНОСПАН РІВНЕ» оператором ЧПК. На підприємстві вони проходили навчання, мали бронювання від мобілізації. Але у січні 2023 року Василю принесли повістку.

 

Він не вагався жодної хвилини, адже вважав своїм обов’язком захищати нас та країну. Спершу пройшов навчання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, отримав звання молодшого лейтенанта. А потім їх направили на Харківщину. 

 

Він тримав все в собі, але ми знали, що йому було складно.  Але Василь властивим йому чином віджартовувався. Він завжди повторював, що мусить нас захищати, хто як не я… ,   — розповідає дружина Героя Алла.

На Харківщині  минула практично вся служба Василя  Аврамчука. 

 3 червня 2024 року 44-річний лейтенант Василь Аврамчук загинув під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку. 

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 6 червня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі у Малому Олексині. 

Джерело