Як працює медична система Рівненської ТГ в умовах воєнного стану?

Наразі амбулаторно-поліклінічні заклади охорони здоров’я Рівненської міської ради працюють з 8:00 до 18:00, з понеділка по п‘ятницю, а у вихідні та святкові дні — надання медичної допомоги забезпечує черговий лікар.

Стаціонарні заклади (лікарні) мають незмінний графік роботи — цілодобово. Однак, тимчасово припинено планові госпіталізації та операції.

Вакцинація проти COVID-19 не припиняється та проводиться щоденно у Центрах ПМСД Рівного, вакцинами: Pfizer, CoronaVac та Moderna. Можна отримати, як первинну дозу, так і провести ревакцинацію чи зробити бустерну дозу проти коронавірусної інфекції. Переглянути інформацію де провести щеплення проти COVID-19 у Рівному, можна у закріпленому дописі на нашій сторінці.

Пам‘ятаймо, що епідемічний ворог дуже підступний та може завдати багато шкоди здоров‘ю. Тому, рутинна вакцинація і надалі триває та проводити її необхідно дотримуючись Національного календаря профілактичних щеплень. Та якщо ж по якійсь причині ви пропустили щеплення своєї дитини — терміново надолужуйте це!

У медичних закладах Рівного сформовано запас медикаментів, медичних виробів, розхідних матеріалів, інфузійних розчинів та ін. Робота по їх збільшенню проводиться і досі та є чіткі механізми поповнення резервів та їх оновлення надалі.

У лікарнях міста наявний резерв профільних ліжок для прийому військових та поранених.

Усі лікарні забезпечені автономними джерелами живлення.

Пункт невідкладної медичної допомоги (ПНМД), що в Міській дитячій лікарні Рівного працює цілодобово. Бригада медиків здійснює виїзди до населення з 8:00 до 18:00, а з 18:00 та до 8:00 лікарську консультацію для маленьких пацієнтів можна отримати в телефонному режимі чи на базі закладу. Контактний номер ПНМД (050) 327 43 13.

Також у Рівному забезпечено цілодобове надання стоматологічної допомоги як дорослому так і дитячому населенню у Міській стоматологічній поліклініці, що по вул.С.Крушельницької. Контактний номер чергового кабінету (0362) 62 32 48.

Рівненська міська рада рекомендує пацієнтам закладів охорони здоров’я Рівненської міської ради при змінах у здоров‘ї своєчасно контактувати із лікарем, з яким підписано медичну декларацію чи лікуючим лікарем та не займатись самолікуванням.