Як працюють заклади торгівлі і громадського харчування у Рівному

Фактично всі великі продовольчі заклади Рівного працюють.

 Як розповів начальник управління торгівлі і громадського харчування Ігор Остапенко, попри воєнний стан жодних додаткових обмежень (крім заборону продажу алкоголю) введено не було. Тож 90% галузі працює.

“Усі великі заклади — супермаркети — роботу не припиняли. Так, насправді призупинили діяльність декілька невеликих магазинчиків, у яких працювало дві-три людини. Решта — відчинені,” — зазначив Ігор Остапенко.

За його словами, ситуація з цінами також залишається більш-менш контрольованою.

“У перші дні війни були певні непорозуміння із цінами, але після запровадження чітких обмежень на надбавку у максимум 10% на соціальні продукти, усе вирівнялося,” — наголошує Ігор Остапенко.

Нагадаємо, контроль за цінами на соціальні продукти здійснює Держпродспоживслужба. Якщо ви помітили завищені ціни, звертайтесь на гарячу лінію відомства: (098) 766-87-38

Що ж стосується роботи закладів харчування, то тут ситуація дещо гірша, пояснює Ігор Остапенко. Адже на них найбільше впливає заборона на продаж алкоголю, яка діє у нас в області, та обмеження комендантської години до 22.00. Бо ж роботу потрібно завершити так, щоб працівники встигли дістатися додому. Тож чимало закладів харчування вирішили працювати лише у режимі доставки або на виніс продукції.