Жирна голова і ламкі кінчики: позбутися цих неприємностей допоможе щоденний догляд

Мати міцне й здорове волосся цілком реально, якщо дотримуватися правил догляду. Ми поспілкувалися з рівненським майстром-перукарем Вадимом Ніколаєвим щодо правил догляду за волоссям вдома.

Правила миття голови

Перед миттям волосся потрібно обов’язково гарно розчесати.

Вода для миття не має бути гарячою.

Шампунь перед нанесенням потрібно зактивувати (тобто злегка спінити) і тільки тоді рівномірно нанести на голову.

Масажними рухами м’яко спінити шампунь на шкірі голови, після чого ретельно змити великою кількістю води.

Після того на вологе (а не на мокре) волосся нанести кондиціонер та витримати відповідно до інструкції (в основному 3-4 хв)

Важливо: маску для волосся можна наносити лише 1 раз на тиждень (в основному 10-15 хв) загорнувши волосся у рушник, створивши таким чином легкий ефект «бані».

Маска і кондиціонер не є взаємозамінними, тому не потрібно тримати кондиціонер 15 хв і маску 2 хв.

 

У такому випадку користі не отримаєте ніякої й в деяких випадках можна навпаки зашкодити волоссю (переобтяжити або ж не дати потрібного зволоження).

Змивати доглядові продукти потрібно прохолодною водою. При цьому змивати треба до появи характерного скрипу, щоб зрозуміти що волосся гарно промите і передчасно не пожирнішає.

Після миття краще обгорнути волосся рушником, щоб відійшла зайва волога, достатньо 5 хв, не більше.

Після цього Вадим Ніколаєв рекомендує нанести якийсь незмивний зволожувальний засіб (крем-кондиціонер, спрей-кондиціонер). Це дасть можливість волосині утримувати більше вологи в середині й не пересихати під час сушіння феном.

Уникнути використання фену сьогодні неможливо. Втім, убезпечити волосся від непотрібних травм і надмірної ламкості – можливо.

Повітря ні в якому разі не має бути гарячим і сам фен потрібно тримати на відстані від голови хоча б на 20 см. Також при частому використанні фену або ж праски для волосся обов’язково використовувати термозахист.

Джерело