На Рівненщині завершилася заборона на вилов щуки: Скільки порушників в області знайшли на півтора місяця

Фото ілюстративне

Цього року в Україні, і на Рівненщині зокрема, вперше діяла заборона на вилов щуки. Вона тривала півтора місяця і закінчилася 31 березня.

У Рівненському рибоохоронному патрулі Радіо Трек повідомили, що за час дії заборони в області не виявили грубих порушень. Лише на одній з водойм краю рибні інспектори знайшли сітку зі щукою, але із пастки рибу вдалося звільнити.

До речі, для рибалок-аматорів в Україні невдовзі з’явиться  рибальський квиток, який дозволить законно ловити більше 3-х кілограмів риби. Щоправда, за це право доведеться заплатити.  

Рибальський квиток діятиме на водних об’єктах, де визначать ліміти допустимого вилову риби для любительського рибальства.

 

Рибалки зможуть обирати будь-який календарний день або дні для вилову риби. Квиток можна буде придбати не на більше, ніж 10 днів.

Нині розглядають варіант придбання рибальського квитка шляхом реєстрації в Єдиній державній електронній системі управління галуззю рибного господарства й створення там електронного кабінету, вказавши основні дані про себе.

Джерело