На сотню пасажирів у Рівному — майже половина пільговики

З кожної сотні пасажирів у Рівному — 43 особи пільговики. Таке випливає з розпорядження міського голови про затвердження коефіцієнта співвідношення пільгових пасажирів до кількості пасажирів, які оплачують проїзд.

Такі дані є результатом  обстеження пасажиропотоку на автобусному маршруті №6, що курсує з Волинської Дивізії до Ювілейного. Досліджували пасажиропотік фахівці НУВГП та Департамент благоустрою. Коефіцієнт міська рада має застосовувати при розрахунку вартості компенсації перевізнику за перевезення пільговиків.

Керівник «Рівнеелектроавтотрансу» Валентин Ткачук, який опікується цим маршрутом, прокоментувати це відмовився, зауваживши, що зайнятий.

Тож ми звернулися до депутата міської ради Сергія Васильчука, який знається на роботі управління транспорту. Він пояснив, що коефіцієнт 0,57 вказаний у розпорядженні міського голови означає, що на кожну сотню пасажирів,  57 з них оплачують проїзд, а 43 — мають пільги.

 

Тож міська рада буде компенсувати  Рівнеелектроавтотрансу вартість проїзду кожних 43 пасажирів з сотні. 

Втім, нагадаємо, торік у грудні міська рада повідомила, що привартним перевізникам зможе компенсувати тільки 10% від суму за перевезення пільговиків. Це повязано з воєнним станом, та пріорітетом у фінансуванні ЗСУ.

Джерело