Незвична потреба військових: у Рівному для захисників збирають книги

У Рівному для бійців, які перебувають на лікуванні, збирають книги. З таким проханням звернулися самі захисники.

Акцію для них ініціювала благодійна організація «Серце дітям України»/ Heart for Children of Ukraine у співпраці з книгарнею «Ранок».

Засновниця благодійної організації «Серце дітям України», волонтерка Тетяна Кідрук написала на своїй сторінці у ФБ:

"До нас звернулися бійці, які зараз знаходяться на лікуванні у одній з лікарень міста. Їх там багато. Лежать вже довго, з тяжкими пораненнями і травмами й перебуватимуть тут ще деякий час.

Так ось, людям нудно лежати без діла, просто дивлячись у стелю весь час. Я б і сама там вовком завила… Наразі всім необхідним вони забезпечені, але дуже просять КНИГ!"

Література може бути різна: класика, сучасна, популярна, фікшн, нон-фікшн. Головне – українською мовою. Організатори запевняють, приймають як нові книги, так і ті, які вже читали, однак вони перебувають у гарному стані.

Долучитися до акції можна, зайшовши у книгарню «Ранок» (проспекті Миру, 16) з 9.30 до 19.00 у будні та з 10.00 до 18.00 у вихідні. Там є бокс із підписом «Збір книг для поранених бійців у лікарнях Рівного».

Тим часом, за словами продавців, до акції долучаються охоче. Так, за декілька днів назбирали вже чотири ящики книг, повідомили у Рівненській ОВА.