Нові назви вулиць Рівного: чим відомий Федір Сумневич

Рівненська міська рада спільно з Управлінням культури і туризму знайомить з постатями, чиї імена носитимуть вулиці Рівного.

Рішенням сесії Рівненської міської ради від 08 липня 2022 року №2144 «Про перейменування та найменування вулиць у місті Рівному та в селищі міського типу Квасилові» вулицю Ломоносова перейменовано на вулицю Федора Сумневича.

Сумневич Федір Олександрович (1885 — після 1939 року). Постать Федора Сумневича, як і багатьох інших діячів Українського визвольного руху, протягом багатьох років замовчувалася і була маловідомою для широкого загалу.

Український політичний діяч та останній керівник Поділля часів УНР, член Української партії соціалістів-революціонерів (УПСР) та Української Центральної Ради (УЦР). У 1917-1918 роках – Рівненський повітовий комісар і голова Рівненської повітової управи, 1918-1919 роках – Волинський губернський комісар, один із засновників Рівненської Просвіти. Учасник Першого Зимового походу, очільник губернської адміністрації Поділля (1920). У 1921 році емігрував до Чехословаччини, викладав в УВПІ ім. М. Драгоманова. Згодом повернувся на Волинь, займався кооперацією. У 1939 році був заарештований, після цього відомості про нього губляться. 

Нагадаємо, вулицю Глінки перейменовано на вулицю Василя Сліпака.