Підозрюваний у державній зраді екс-прикордонник хоче вийти із СІЗО: чи задовільнив клопотання захисників чоловіка Рівненський апеляційний суд? (ВІДЕО)

Домашній арешт замість тримання під вартою. Такий запобіжний захід просить обрати підозрюваний у державній зраді. Чоловік з 2017 року передавав інформацію російським офіцерам про Збройні Сили України. В особистих переписках, які вилучили правоохоронці, ішлося про вбивство високопоставлених осіб Нацгвардії. З 8 червня підозрюваний знаходиться у слідчому ізоляторі. Однак, хоче звідти вийти. Чи задовільнив апеляційний суд клопотання захисників чоловіка, дивіться далі у сюжеті.

Олександр Руденко колишній прикордонник. В молоді роки навчався в Леніградському вищому військово-політичному училищі. І з своїми однокурсниками зв`язок підтримує й до нині. От тільки це спілкування не на користь України. З 2017 року він інформував російських офіцерів про Збройні Сили нашої країни. То ж на лаві підсудних чоловік знаходиться через державну зраду

Однак, в цих переписках правоохоронці знайшли повідомлення про вбивство наших Нацгвардійців.

Правоохоронці затримали чоловіка 24 лютого. Тоді ж у нього вдома під час обшуку знайшли боєприпаси до стрілецької зброї. Через, що суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю, який через два місяці продовжили ще на 60 діб.
А уже 3 червня йому повідомили про підозру у вчиненні державної зради. То ж з 8 червня він перебуває уже у слідчому ізоляторі.

Адже крім хворої матері чоловік піклується і про сестру, яка також хворіє. Крім того, наголошує сам підозрюваний, правил домашнього арешту він дотримувався.

Зрештою, як захисникам так і самому підозрюваному переконати суддів змінити йому запобіжний захід не вдалося.

Якщо ж вину чоловіка доведуть загрожує йому позбавлення волі від 12 до 15 років або ж і довічне позбавлення волі.