Рівнерада програла суд щодо кіосків на Київській (ВІДЕО)

Управління містобудування та архітектури програло суд щодо кіосків на Київській у Рівному. Їх уже охрестили місцевим пам’ятником корупції. Споруди мали б демонтувати. Але поки тривала судова тяганина, кіоски вже здали в оренду і вони до сьогодні працюють. Більше про це — в сюжеті Анастасії Ковальчук.

Історія з багатостраждальними кіосками на Київській триває. Місто знову програло суд проти підприємця. Нагадаємо, кіоски почали зводити на місці скверу у вересні минулого року, що неабияк обурило громадськість. Люди виходили на акцію протесту, забили на сполох. А ось підприємець запевняв, що все законно.

Депутати Рівнеради вбачали чимало порушень під час встановлення так званих тимчасових споруд і домоглися анулювання паспортів прив’язки. Як зазначав Олександр Третяк у своєму зверненні ще в жовтні торік, якщо виконавець робіт сам не демонтує споруди на Київській, то це зробить місто.

Можливо ситуацію і тримали на пульсі. Та поки тривала судова тяганина роботи завершили і кіоски працюють. Адже підприємець оскаржив рішення щодо паспортів прив’язки в суді і виграв. Станом на сьогодні місто програло першу інстанцію та апеляцію. Святослав Клічук вважає, рішення прийняли на основі неправдивої інформації.

Депутат вбачає і чимало інших порушень допущених під час зведення кіосків, які могли би бути підставою для їх демонтажу. До прикладу те, що за документами мало бути десять кіосків, а в результаті звели чотирнадцять. Є й інша норма закону, за словами Святослава Клічука. Якщо встановлені тимчасові споруди не відповідають виданим паспортам прив’язки — їх потрібно демонтувати. Невідповідність має зафіксувати управління архітектури.

Якщо управління архітектури не подасть касаційну скаргу або не вживатиме інших заходів, кіоски можуть стояти і надалі, аж до січня 2026 року.