Сморід та підтоплення: хто має привести до ладу одне з найбільших укриттів у Рівному (ВІДЕО)

Мало слугувати захистом, а створює небезпеку для життя та здоров’я. Мова йде про одне з найбільших укриттів Рівного. Воно знаходиться на вулиці Фабричній і належить підприємству Льонокомбінат. Останнє облаштовувати його не хоче, через юридичні проблеми. Чому так — дивіться у сюжеті.

Відсутність вентиляції, сирість та підтоплення. Місцеві нарікають на стан бомбосховища, що на вулиці Фабричній у Рівному. Кажуть, з початком повномасштабної війни — взялись за облаштування самі.

Не змінилась ситуація і через сім місяців. Мешканці прилеглих будинків кажуть, під час повітряної тривоги бомбосховище відкривають.

Бомбосховище, яке розраховане на тисячу людей, внесене до переліку об’єктів цивільного захисту. І належить приватному підприємцю Олегу Червонюку. Власнику рівненського Льонокомбінату. Юристка підприємства пояснює, проблема із станом цього укриття пов’язана з п’ятиповерховим будинком, який над ним звели. За її словами — зробили це незаконно.

І справді, жодних порушень у зведенні житлового будинку над бомбосховищем суд не побачив. Втім, його поява тут і ще кілька років тому — для місцевих також стала несподіванкою.

Піддони, ковдри та матраци, які тут можна побачити — принесли мешканці прилеглих будинків. Окрім вологи та підтоплень, тут проблема і з відведенням нечистот. Адже туалет є, а каналізація відсутня. Юристка Льонокомбінату каже, вкладати кошти в облаштування бомбосховища не доцільно і через юридичні проблеми.

Як вирішиться ситуація з бомбосховищем невідомо. А місце, яке мало би слугувати захистом від небезпеки з повітря, поки що навпаки створює загрозу для життя та здоров’я.