В Україні злетів попит на низку професій: кого найбільше потребує ринок праці

Фото ілюстративне

Кількість вакансій у сферах охорони, будівництва та робітничих спеціальностей значно перевищує торішні показники. А от кількість вакансій для фахівців ІТ суттєво скоротилася. Також низький попит залишається в освіті, дизайні, мистецтві та культурі.

— Мобілізація та порівняно тривалий процес набуття спеціальних професійних навичок новими працівниками також стримуватимуть пропозицію робочої сили.

 

Навіть за подальшої нормалізації умов функціонування економіки повернення мігрантів в Україну, які дедалі більше адаптуються до життя за кордоном, буде повільним.

 

 

Крім того, диспропорції на ринку праці залишаться нерівномірними за регіонами й галузями та визначатимуться змінами структури економіки, – йдеться в оцінках Нацбанку.

У деяких галузях нині критично не вистачає працівників. Наприклад, у банківській сфері зараз відкрито 3,7 тисячі вакансій і розміщено всього 2,7 тисячі резюме. 

Тобто пропозицій про роботу більше, ніж охочих працювати. Зараз банкам доводиться заманювати працівників і обирати не доводиться.

Серед робочих вакансій розміщено 10,8 тисячі вакансій усього на 8,8 тисячі резюме. Ще до великої війни ті, хто володів робітничою спеціальністю, користувались значним дефіцитом.

Джерело: obozrevatel

Джерело