У багатоповерхівці Рівного горіла електрощитова: Назвали попередню причину займання

Напередодні зранку в одній з багатоповерхівок, що на вулиці Генерала Безручка у Рівному, сталася пожежа.

На першому поверсі будинку горіла електрощитова. Як повідомив Радіо Трек речник ГУ ДСНС у Рівненській області Дмитро Мельник, попередньо причиною виникнення пожежі було коротке замикання. Подібних випадків в області та в обласному центрі ближчим часом не було.

Варто пам’ятати, що найчастіше коротке замикання стається зі старою проводкою, а також під час перенапруги електричної мережі.

Речниця ПраТ «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова розповіла, що під час подібних випадків у багатоповерхівках власникам квартир варто звертатися до голів ОСББ або управлінчих компаній. Оскільки саме вони відповідають за справність внутрішньобудинкових проводок і постійно мають тримати їх у належному стані.

Крім того, додамо, що зараз в Україні варто ощадливо використовувати електроенергію, особливо в години найбільшого навантаження на мережу: з 8 до 11 години та з 17 до 23 години. У цей час українцям радять знайти альтернативу електроприладам.

Освітлення в мережі рекомендують замінювати автономними світильниками чи ліхтарями, кондиціонери – нічними та ранковими провітрюваннями, пилососи – вологим прибиранням, пральну машину – ручним пранням. А готувати їжу й гріти воду найкраще на газовій плиті.

В Мінрегіонального розвитку також радять після стабілізаційних відключень дотримуватися таких правил:

  • на час відключення електроенергії від’єднайте від мережі пральні машини, чайники, бойлери, електроплити та вимкніть світло в приміщеннях, якими не користуєтеся;
  • з появою світла, не вмикайте одночасно всі прилади. Користуйтеся ними почергово. Скористались одним – вимкнули, підʼєднали інший;
  • вмикайте електродвигуни та помпові станції через 20-30 хвилин після появи електроенергії. Ці прилади дають надзвичайно високе навантаження на електромережі під час свого пуску.

Джерело