У ліцеї Рівного відсторонили директорку і почали розслідування: відома причина перевірки (ФОТО)

Директорку Рівненського ліцею «Центр Надії» тимчасово відсторонили від посади. Відносно неї розпочали службове розслідування.

До управління освіти неодноразово надходили звернення від педколективу і батьківської спільноти щодо конфлікту між директором, вчителями і адміністрацією закладу, пояснив Радіо Трек керівник галузі Андрій Мазур.

Він зауважив, що у «Центрі Надії» є авторська програма нетрадиційної форми навчання іноземної мови і директорка вважає її незаконною і неправильною.

Окрім цього є інформація про порушення фінансово-господарської діяльності закладу. Службове розслідування триватиме до 7 червня.

Цю ситуацію прокоментувала депутатка Рівнеради Галина Кульчинська. Зокрема, вона опублікувала такий допис у Фейсбуці:

Конфлікти неминучі, якщо призначення керівників відбувається тупо зверху по чиємусь лобіюванню і без врахування думки колективу.   Особливо колективу педагогічного.   З 1991 року в Рівному існує школа «Центр Надії». Створила її Надія Маринович (світлої пам’яті) рідна сестра знаного Мирослава Мариновича, як власний авторський педагогічний проєкт, в основі якого лежить поглиблене, за спеціальною методикою вивчення англійської мови.     «Центр Надії» знають і люблять в нашому місті, як діти так і батьки.   Після смерті Надії Франківни його очолила її педагогічна послідовниця, вчителька цього закладу Олена Шенкнехт і все було добре.     В чию «світлу» голову прийшло раптом рішення призначити в 2023 році директором «Центру Надії» людину мало того що не знайому зі специфікою цієї школи, а вчительку інформатики з іншого закладу, я не знаю…     На сьогодні маємо те що маємо: директорка не чує свій колектив і не підтримує його в збереженні і продовженні того, що колись впровадила Надія Франківна.   Звісно, проти цього викладачі англійської мови і батьківська спільнота.   Конфлікт очевидний.   Своє обурення батьки в категоричній формі висловили на зустрічі з В.Шакирзяном і А.Мазуром. Останній (керівник управління освіти) призначив службове розслідування.   Формально це правильне рішення.   Але яким би не був висновок цієї комісії, для мене особисто вже зрозумілим є те, що керівника закладу потрібно міняти.     «Центр Надії» має зберегти свою унікальність і авторство, а очолити його має людина, яка є частиною історії цього закладу, розуміє його з середини і готова розвивати його традиції.   Сподіваюсь, що в управлінні освіти Рівного керуватимуться нормою закону України «Про освіту», який чітко визначає батьків учнів, як ГОЛОВНИХ замовників освітянських послуг.     І не чути їх вимог ми не маємо права!

Джерело