У Рівному демонтували монумент на честь радянського військового (ВІДЕО)

У Рівному демонтували монумент на честь радянського військового, який стояв у сквері Українських добровольців. Йдеться про монумент-пам’ятник Михайлу Богомолову, який двічі завойовував Рівне у складі червоної армії та брав участь у боях з Українською народною республікою. Що буде з танком та що поставлять на його місце — дивіться далі у сюжеті.

У самому центрі скверу Українських добровольців — монумент-пам’ятник Михайлу Богомолову. Командир радянської дивізії, військовий двічі захоплював Рівне у складі Червоної армії та брав участь в боях проти військ Української народної республіки. Вчора, 28 квітня, почали демонтаж скульптури невеликого танка. Далі, оскільки існує імовірність того що тут таки є поховання радянського діяча, його рештки планують перепоховати на кладовищі.

Подивитись на історичний момент зібралось чимало рівнян. Кажуть, вітають таке рішення міської влади.

Перепоховання здійснять відповідно до християнських традицій. Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян розповів, нині розглядають варіант з аукціоном, на якому танк змогли б придбати, або ж обміняти на транспорт для Збройних Сил. А поки він буде зберігатись у одному з комунальних підприємств міста.

Зі слів секретаря, оскільки тут сквер Українських Добровольців — є імовірність того, аби тут стояв монумент саме на їхню честь.