У Рівному можуть запрацювати ще чотири дитячі садочки

До переліку працюючих дитячих садків Рівного може додатися іще чотири. Принаймні зараз це питання вивчають усі відповідальні служби.

“Зараз ми маємо 650 заяв від батьків, які обоє працюють у критичній інфраструктурі, тож фактично усі дітки цієї категорії можуть відвідувати садочки. Але ми маємо багато заяв від сімей, де обоє батьків працюють, і не мають з ким залишити дітей. Тому прийняте рішення розширювати мережу садочків, які можуть приймати дітей. Наразі працює комісія ще з чотирма закладами, яка повинна визначити стан готовності укриттів та яку кількість діток ці садочки можуть прийняти,” — зазначила заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова. Зараз вже є 540 заяв від охочих, тож поступово ці дітки також зможуть відвідувати дитячі садки.

Нині комісія перевіряє готовність ДНЗ №№ 8,12,27 та 33. Та це не означає, що усі вони розпочнуть роботу.

Рішення щодо них буде прийняте на засіданні комісії.

Як неодноразово наголошував міський голова Рівного Олександр Третяк, головний критерій до роботи дитячих садків — це безпека діток, які там перебуватимуть. Тому відновити роботу можуть лише ті заклади, які мають належні укриття. І кількість місць в цих укриттях є визначальною для кількості діток, яких ці садочки можуть прийняти.

Нагадаємо, станом на зараз в Рівненській громаді працює 11 дитячих садків — 10 комунальних та 1 приватний.