У Рівному пограбували кав`ярню: як карають за майнові злочини в умовах воєнного стану (ВІДЕО)

У Рівному пограбували кав’ярню. Двоє осіб, переконавшись, що в середині нікого немає, силоміць відчинили вікно та викрали майже 9 тисяч гривень. Під час воєнного стану згідно з останніми змінами до законодавства за подібні злочини може загрожувати реальний термін ув’язнення. Однак подекуди з злочинцями жителі області розбираються і власноруч. Більше розповість Дмитро Тригубець.

Анна Мельничук працює баристою в кав’ярні неподалік палацу культури "Хімік" у Рівному. Дівчина каже, відійшла на п’ять хвилин, грабіжникам цього часу вистачило, аби викрасти усі гроші, які на той момент там були.

Трапилось все 8 березня близько п’ятнадцятої тридцять. У мобільній кав’ярні працює камера відеоспостереження. На відео видно, працювало двоє осіб: чоловік, переконавшись у відсутності на місці працівника, не довго думаючи силоміць відкрив вікно та намагався потрапити в середину. Щоправда, на це йому знадобилось кілька спроб.

Потрапивши в середину, грабіжник викрав касу. Власник мобільної кав’ярні Едуард Кирильчук каже, йдеться про близько вісім з половиною тисяч гривень.

У поліції кажуть: особи людей на камері відеоспостереження вже встановлені. Вони і раніше притягувались до відповідальності за аналогічні злочини.

На жаль, випадок не поодинокий. У місцевих спільнотах у соцмережах люди діляться історіями, як іноді розбираються з зловмисниками власноруч. На цих кадрах затримали юнака, який, як йдеться у повідомленні, обкрадав магазини в Клевані. А це село Морочне на Зарічненщині, місцеві спіймали односельчан, які обкрадали їх льохи. За майнові злочини в умовах воєнного стану, згідно з останніми змінами до законодавства, будуть карати жорсткіше: навіть за дрібну крадіжку зловмисникам, окрім публічного осуду, тепер може загрожувати реальний термін ув’язнення.