У Рівному місцеві майстри виготовляють павербанки для військових (ВІДЕО)

Роблять це з використаних електронних цигарок. Готові пристрої відправляють для ЗСУ. За тиждень можуть змайструвати до десятка готових павербанків. Більше про це розкаже Яна Євтушок.

Рівнянка Юлія сьогодні вперше прийшла допомогти команді майстрів по виготовленню павербанків. Каже, її функція тут не складна. Під силу справитись, навіть дівчатам. Додає, аби бажання було.

Команда майстрів виготовляє павер банки з використаних електронних цигарок. Їх приносять усі бажаючі. Щоб змайструвати один такий пристрій, необхідно від 25 до 40 елементів живлення. Останні спаюють між собою, та встановлюють в корпус.

Ємність одного павербанка становить до 25 тисяч міліампер-годин. Заряджається близько доби. Всі витратні матеріали та аксесуари майстри закупляють за волонтерські кошти.

Організатор каже, така ідея виникла випадково, задля експерименту. На сьогоднішній день майстри відправили вже більше 35 павербанків для потреб ЗСУ.

За тиждень волонтери можуть виготовити з десяток готових павербанків. Одного такого пристрою вистачить на 5 днів. Потім — необхідно підзарядити. Усі бажаючі, які хочуть принести використані електронні цигарки, можуть звернутися за адресами, які ви бачите на своїх екранах.