Зустрічають зі сльозами радості: лікар-військовий із Рівненщини одним із перших зайшов у Херсон (ФОТО)

Фото: Володимирець.City

11 листопада, після 8 місяців окупації, Україна офіційно підтвердила звільнення Херсона від російських військ.

Лікар-військовий із Рівненщини Ярослав Зборовський — у складі підрозділів, які зайшли у визволене місто. Він потрапив на фото місцевих жителів, які радіють українській армії, зустрічають наших військових із національними прапорами та квітами.

Фото: Володимирець.City

Фотографії опублікували на сторінці видання Володимирець.Сity.

Що відомо про Ярослава Зборовського

До війни Ярослав Зборовський працював сімейним лікарем у Вараській амбулаторії. Але з перших днів повномасштабного вторгнення росії пішов на фронт, щоб допомагати пораненим.

Ще у 1987-88 роках він служив санінструктором в Афганістані. Однак після поранення його комісували як умовно непридатного до служби. Каже, афганський досвід допомагає йому рятувати поранених і в цій війні. Мінно-вибухові травми були розповсюджені в афганських горах, а тепер росіяни використовують весь набір заборонених боєприпасів, щоб калічити українців.

Найбільший страх Ярослава Зборовського на фронті – не встигнути допомогти пораненому. Власне, через те й «схопив» уламок російського металу в ліве плече, коли надавав медичну допомогу пораненим побратимам.

З госпіталю його вже виписали. Після поранення Ярослав вернувся у стрій і має намір воювати до повної перемоги. Коли ж Україна її здобуде, хоче повернутися до своєї мирної професії.

— Я ж сімейний лікар, у мене понад 2,5 тис. моїх пацієнтів, які на мене чекають. Тож повернуся до своєї амбулаторії, – каже  Ярослав Зборовський.

  За звільнення Херсонщини троє рівнян віддали свої життя

Разом із радістю за звільнені території ми повинні пам’ятати, якою ціною дається свобода. Серед тих, хто наблизив звільнення Херсона, і віддав за це власне життя – троє рівнян.

28-річний солдат Максим Васусь загинув 1 вересня поблизу села Сухий Ставок Херсонської області.

26-річний старший солдат, боєць полку «АЗОВ» Данило Молдавський загинув 29 серпня поблизу села Ольгіне Херсонської області.

54-річний сержант Андрій Тимошенко загинув 15 жовтня під Бериславом на Херсонщині. Служив у складі 128 гірсько-штурмової бригади, яка відвойовувала південь.

Вічна пам’ять і слава Героям! Слава ЗСУ!  Дякуємо усім захисникам України!

Джерело