Місія ОБСЄ за добу зафіксувала понад 840 порушень перемир’я на Донеччині

СММ ОБСЄ упродовж минулої доби зафіксувала 842 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 8 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 291/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 11 грудня.

"У Донецькій області Місія зафіксувала 842 порушення режиму припинення вогню, зокрема 78 вибухів (5 розривів і 73 вибухи невизначеного походження)", — йдеться у звіті.

Більшість порушень сталися в районах на північ і північно-північний схід від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), південно-південний захід від н. п. Світлодарськ (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька) та південний схід від н. п. Чермалик (підконтрольний урядові, 77 км на південь від Донецька).

За попередній звітний період в цій області було зафіксовано 1 463 порушення режиму припинення вогню (деякі також у районах поблизу Широкиного та Світлодарська).

"У Луганській області СММ зафіксувала 8 порушень режиму припинення вогню, включно з 1 вибухом невизначеного походження", — повідомили в СММ.

Усі порушення режиму припинення вогню сталися на північ і північний схід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

Як відомо, за попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 161 порушення режиму припинення вогню (деякі також поблизу ділянки розведення в районі Золотого).

Источник