«Мігранти» нападали зі сніжками: СБУ показала навчання на кордоні з Білоруссю

Співробітники СБУ взяли участь у масштабних військових навчаннях на кордонні з Білоруссю, де відпрацьовували реакцію на можливу спробу прориву українського кордону.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ. 

Навчання проводили у прикордонних районах Волині у межах спеціальної операції «Полісся».

Силовики відпрацювали алгоритми спільних дій щодо можливих спроб «прориву» нелегалів до нашої держави.

Для виявлення і фіксації відповідних «правопорушень» учасники навчальної операції задіяли новітні технічні засоби, у тому числі безпілотні літальні апарати. Заходи проводили в умовах, максимально наближених до реальних.

За легендою навчань, група диверсантів завчасно прибула на територію України для координування дій мігрантів. У той же час декілька груп іноземців намагаються незаконно перетнути державний кордон.

У ході тренувань спецпризначенці СБУ оперативно виявили і затримали групу диверсантів у закинутій будівлі неподалік кордону. При цьому інші правоохоронці нейтралізували спроби нелегального переміщення великої кількості «мігрантів» на територію України.

Крім того, проведено фільтраційні заходи серед затриманих «зловмисників» для виявлення ймовірних терористів.

У спеціальних навчаннях брали участь підрозділи СБУ, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Як повідомлялось, операція «Полісся» розпочалася 23 листопада. Вона проводиться зважаючи на ймовірне ускладнення обстановки на кордоні з Республікою Білорусь через загрозу поширення штучно створеної міграційної кризи.

Источник