На окупованій Луганщині ОБСЄ виявила майже сотню танків поза місцями зберігання

Спостерігачі ОБСЄ виявили 23 та 24 грудня на тимчасово окупованій території Луганської області понад 90 танків, розміщених поза межами визначених місць зберігання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №303/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 28 грудня.

Зокрема, безпілотник СММ зафіксував 23 грудня 2 танки в Перевальську (38 км на захід від Луганська).

24 грудня дрон ОБСЄ виявив 22 танки на полігоні російських окупаційних військ неподалік н. п. Мирне (28 км на південний захід від Луганська). Там також розмістилися 27 бойових броньованих машин.

Того ж таки дня БПЛА Місії зафіксував 14 танків на полігоні поблизу н. п. Шимшинівка (27 км на південний захід від Луганська). А на полігоні поблизу н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська) було виявлено 25 танків.

Як зазначається, також 24 грудня на полігоні неподалік н. п. Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська) спостерігачі зафіксували 28 танків. На цьому полігоні російських окупаційних військ також помітили 38 бойових броньованих машин.

Окрім того, 23 грудня СММ зафіксувала 3 реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град" та 3 буксирувані гаубиці, розміщені з порушенням ліній відведення неподалік н. п. Нижня Кринка, на тимчасово окупованій Донеччині.

Того ж дня Місія виявила 1 зенітну установку ЗУ-23 на території об’єкта поблизу н. п. Кипуче (кол. Артемівськ; непідконтрольний урядові, 46 км на захід від Луганська).

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованій території Луганщини СММ ОБСЄ зафіксувала 21 реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град", які було розміщено з порушенням ліній відведення.

Источник