Окупанти за добу шість разів порушили «тишу»

Упродовж минулої доби, 10 грудня, зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, два з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС, передає Укрінформ.

«Поблизу населеного пункту Піщане, що на Луганщині, ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. В напрямку Новотошківського окупанти здійснили обстріл з підствольних гранатометів та стрілецької зброї. В бік Попасної російські найманці обстрілювали наші позиції з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Біля Майорська ворожі війська застосували станкові протитанкові гранатомети. В районі Південного окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів. Неподалік Новоолександрівки ворог здійснив обстріл з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів», — ідеться в повідомленні.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.

Як зазначається, українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7-му годину ранку 11 грудня порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

«Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації», — наголошують у штабі ООС.

Фото: mil.gov.ua

Источник