Українські військові отримали відремонтовані зенітні установки «Шилка»

Державне підприємство "Балаклійський ремонтний завод", яке входить до складу державного концерну "Укроборонпром", передало підрозділам Сухопутних військ України партію відремонтованих ЗСУ-23-4М "Шилка".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДК "Укроборонпром".

"Підприємство вчасно та якісно виконало капітальний ремонт техніки. Кожен етап відновлення контролювався фахівцями Міністерства оборони. Після проведення полігонних випробувань техніку передано замовнику", — ідеться в повідомленні.

За словами виконувача обов'язків директора підприємства Олександра Попова, контракт був виконаний у межах держоборонзамовлення у 2021 році, але частина робіт були розпочаті за обігові кошти підприємства.

В Укроборонпромі пояснили, що ЗСУ-23-4 "Шилка" є зенітною самохідною установкою, призначеною для безпосереднього протиповітряного захисту наземних військ, знищення повітряних цілей, що летять зі швидкістю до 450 м/с, на відстані до 2,5 тис. м та висоті до 1,5 тис. м, а також наземних (надводних) цілей на відстані до 2 тис. м з місця, з короткої зупинки і в русі.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Естонії розглядає можливість надати Україні протитанкове озброєння, ракети Javelin та 122-міліметрові гаубиці. Для ухвалення остаточного рішення необхідно отримати дозвіл від США, країни виробництва ракет, від Фінляндії, Німеччини, колишніх власників гаубиць.

Источник