ЄС підготував санкції проти «Белавіа» та провідних підприємств Білорусі – ЗМІ

Білоруський національний перевізник «Белавіа», кілька провідних підприємств РБ, а також сирійська авіакомпанія Cham Wings Airlines присутні в переліку санкцій, які готує Євросоюз у зв’язку з міграційною кризою, спричиненою режимом у Мінську.

Про це повідомляє агентство Bloomberg у середу із посиланням на два джерела, обізнані із ситуацією, передає Укрінформ.

«Очікується, що країни ЄС цього тижня затвердять санкції проти 17 фізичних та 11 юридичних осіб», — зауважується в повідомленні.

За попередньою інформацією, у переліку обмежень крім «Белавіа» та сирійської Cham Wings Airlines також присутні виробник азотних добрив «Гродно Азот» і нафтовидобувна компанія «Беларуснафта». Крім того, персональні санкції готуються проти білоруських керівників прикордонної служби та суддів.

Водночас високопоставлений чиновник Держдепартаменту США заявив, що адміністрація Байдена також «дуже скоро» оприлюднить новий пакет санкцій проти Білорусі, який був узгоджений з європейськими країнами.

Як повідомлялося, ЄС і США звинувачують режим Лукашенка в організації міграційної кризи із залученнями тисяч біженців з Близького Сходу. Минулого тижня він заявив мігрантам, що не заважатиме їхнім спробам перетнути кордон з країнами-членами ЄС, зокрема, Польщі й Литви.

Источник