Федоров закликав айтішників РФ сказати «ні» війні, поки ще не пізно

Міністр цифрової трансформації України закликає цифровиків РФ донести свою позицію та сказати ні війні, поки ще не пізно.

Про це Михайло Федоров сказав у своєму зверненні в Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

"Всім привіт! Мене звуть Михайло Федоров. Я міністр цифрової трансформації України. Я ровесник незалежної України і ось уже два з половиною роки у команді Президента Зеленського ми будуємо найзручнішу цифрову країну у світі та трансформуємо економіку України. За цей час наша команда оцифрувала всі основні послуги, ми розробили програму "Дія", якою користуються 15 млн українців, запустили перші у світі електронні паспорти, найшвидшу реєстрацію бізнесу у світі, покрили країну якісним інтернетом, запустили найкращу податкову та правову систему Дія.City для технологічних компаній. Ми просто хотіли, щоб українці жили краще у своїй рідній країні, і все для цього робили, поки сюди не прийшли російські танки та вбивці мирних громадян, не прилетіли крилаті ракети, які руйнують наші дитячі садки та житлові будинки», — йдеться у зверненні.

Міністр цифрової трансформації заявив, що російські айтішники тим часом стають ізгоями.

«Тепер ми хочемо, щоб із нашої землі забралися російські війська, щоб не вмирали діти, а наші громадяни не проводили дні і ночі у бомбосховищах. Я абсолютно впевнений, що саме айтішники є новими героями цього часу. Наше з вами покликання творити: створювати нове, інноваційне та, головне, мирне. Зараз одна людина, яка всіма вами керує, яка монополізувала владу і хоче потрапити в історію забирає та забере ваші найкращі роки життя. Ви вже не зможете полетіти у будь-яку цивілізовану країну світу, повітряний простір перекрито. Тепер вам складно отримати візу, ваші картки перестають приймати за кордоном, соціальні мережі можуть бути заблоковані, міжнародні компанії перестають працювати з Росією, а рублі ви скоро зможете просто здавати на макулатуру. Ви стаєте ізгоями», — каже Федоров.

Також міністр закликає говорити про війну публічно, використовуючи цифрові технології.

«Але ви таланти і зможете приносити цьому світові користь: створювати мільярдні компанії, рятувати життя людей. Зараз ваш час, ваші найкращі роки, ваші можливості. Не обирайте життя під залізним куполом, висловіть свою позицію публічно. Якщо ви боїтеся йти на вулицю — увімкніть цифрові інструменти донесення своєї позиції, як це зробив Дудь або Оксимирон: напишіть пост або запишіть відео. Скажіть «ні» війні», – сказав Федоров.

Як повідомлялося, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров поінформував, що в Україну прибула перша партія станцій супутникового інтернету StarLink, яку надав засновник компанії SpaceX Ілон Маск.

Як повідомлялося, 24 лютого Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Україна надіслала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок повноцінного розслідування ситуації в Україні.

Источник