Розвідка США попереджає ключові компанії про реальну загрозу кібератак з росії

Розвідслужби США у сфері кібербезпеки закликали ключові компанії залишатися у стані підвищеної готовності до кібератак з боку росії.

Відповідні заклики пролунали на конференції в Сан-Франциско, повідомляє Укрінформ із посиланням на The Wall Street Journal.

«За даними розвідки, загроза була і залишається реальною. Росіяни мають можливості, з якими нам потрібно бути обережними, і зараз вони перебувають на стадії прийняття рішення», — сказав директор з питань кібербезпеки Агентства національної розвідки США Роберт Джойс.

Після попереджень розвідувальних служб іще в лютому в США стартувала кампанія Shields Up, яка мала на меті посилити захист мереж приватних компаній, насамперед технологічних гігантів.

Джойс зауважив, що на сьогодні рівень загрози кібератак оцінюється як «серйозний».

Своєю чергою головний радник президента США з питань кібербезпеки Кріс Інгліс наголосив, що потенційні атаки з боку рф становлять реальну загрозу громадській інфраструктурі.

«Ми насправді цілком чітко уявляємо стратегічну загрозу», — зауважив Інгліс.

Як повідомлялося, від початку російської агресії проти України ключові федеральні агенції США, які відповідають за безпеку, включно з АНБ, ФБР, Агентством кібербезпеки та безпеки інфраструктури попередили про потенційні кібератаки на операторів критичної інфраструктури Сполучених Штатів і союзних країн.

Источник