У Львові виготовили на 3D-принтері та встановили найлегший у світі протез

Найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері, встановили у Національному реабілітаційному центрі “Незламні”. Його отримав 33-річний Юрій Бахір. Він втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Першого медоб’єднання Львова.

«Найлегший у світі протез, надрукований на 3D-принтері, встановили у Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова. Його отримав 33-річний Юрій Бахір. Він втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми. Це другий такий протез у світі, встановлений українцеві. Перший в США, за сприяння першої леді України Олени Зеленської, отримала 9-річна Саша з Бучі», — поінформували в медзакладі.

Раніше повідомлялося, що в Національному реабілітаційному центрі “Незламні” Першого медоб’єднання Львова встановили перший біонічний протез руки.

Цей же, надрукований на 3D-принтері протез TrueLimb, що встановили Юрію Бахіру, — унікальна розробка американської компанії Unlimited Tomorrow. Це первинний протез. Його можна встановлювати одразу після загоєння ран на ампутованій кінцівці. Завдяки спеціальним сенсорам, скорочуючи м'язи, пацієнт може керувати протезом і рухати пальцями.

У Львові виготовили на 3D-принтері та встановили найлегший у світі протез / Фото: Пресслужба Першого медоб’єднання Львова

Источник