3 небезпечні чоловічі звички, які потенційно шкідливіші, ніж алкоголь та куріння

Кожна проблема має вирішення – це даність.

Циркадні ритми та сон

Відкритий ворог — найкращий подарунок для воїна. Таємний ворог — гірший за цілий загін (с) Хідео Накамото — фраза, яку повинен знати кожен чоловік. Алкоголь та нікотин — відкриті вороги. Так, вони все ще гублять здоров'я десятків тисяч чоловіків, але вони хоча б не приховують своє обличчя — кожен споживач знає про їхню шкоду. Так, хтось переконує себе в їхній нешкідливості в малих дозах (які на практиці виявляються далеко не малими), але це вже питання особистої усвідомленості. Інша справа — вороги, які і на ворогів не схожі, але завдають колосальної шкоди чоловічому організму: підривають його здоров'я по чоловічій частині, гормональну систему і навіть призводять до депресії. Візьмемо звичайного чоловіка, який не враховує циркадні ритми сну та спить так, як душа забажає, інформує Ukr.Media.

Циркадні ритми — це не про езотерику, нумерологію та іншу "магію" — це річ, за яку вручили Нобелівську премію у 2017 році Майку Янгу, Дж. Холлу та Майклу Росбашу. Циркадний ритм — це внутрішній біологічний годинник, який працює в такт з часом доби — світлом, температурою повітря. Порушення циркадних ритмів — і порушення гормональної системи, що може призвести до депресії і натомість низького тестостерону, наприклад. Коли ви читаєте статтю в інтернеті перед сном, сітківка вловлює промені синього світла і організм не виділяє мелатонін — якість сну, швидкість засинання і глибина погіршуються — тадааам, циркадний ритм "зламаний" — режим сну буде порушено, а зранку ви відчуватимете себе не на всі 100%.

Посидимо трошки?

Чи можна порівняти куріння, вживання алкоголю та сидіння? Звичайне сидіння в офісному стільці, затишному домашньому кріслі або за кермом автомобіля. Шведські вчені вважають, що можна. Якщо ви сидите в офісному кріслі протягом шести-семи років не менше шести годин, це може вплинути на вашу статеву систему так само, як і куріння — знизити лібідо, виробництво сім'я та утруднити досягнення "фінальної" стадії любовного акту, а іноді і його початку. Куріння поступово погіршує якість серцево-судинної системи, погіршуючи якісні показники крові, судин, легенів та серця, а оскільки для реалізації якісного любовного акту чоловікові потрібне хороше накачування кров'ю "певної зони", застій у тазі погіршує статеве здоров'я чоловіка.

Щоденне сидіння на п'ятій точці призводить до схожих проблем, але в інший спосіб. Уявіть, що хтось протягом шести годин трохи тиснув би вам на шию, щоб кисень надходив у мозок не в повному обсязі — розум був би затуманений, а мозок не міг нормально функціонувати. Звучить жахливо, правда? Але коли ви сидите на сідницях, а ваша поперек разом із п'ятою точкою поступово набрякає, відбувається те ж саме — застій у кровопостачанні та надходженні кисню — локальна гіпоксія. Якщо ви хочете зберегти чоловіче здоров'я і не торкатися таких проблем як геморой, частіше вставайте і розминайтеся: присідайте і не соромтеся масажувати поперек та сідниці, щоб розігнати кров. Під час сидіння переносіть вагу не на сідничні кістки, а на ноги.

Лев — у дзеркалі, пельмені — у шлунку

Свою фізичну форму чоловіки сприймають із дитячим ідеалізмом. Невеликий живіт — це символ "ситого" мужичка, задишка — це вікове, нормально, а проблеми з лібідо можна залатати за допомогою вечірньої втечі в аптеку за "чарівною" таблеткою — так, щоб кров пульсувала не тільки нижче пояса, а й у скронях. Звичайно ж, такий підхід відгукнеться сумою всього того, на що чоловік заплющував очі та ідеалізував — проблеми з лібідо, зайвою вагою та серцем — тут те й вилазить "феноменальна" статистика з молодіючої смертності серед чоловіків. І хто винний? Насамперед — самі чоловіки. Якщо ви бачите, що живіт росте швидше, ніж світова криза, поперек затискає як у лещата, а чоловічий ранковий "підйом" схожий на диво, заплющувати очі не потрібно.

Використовуйте вправи на зміцнення попереку, включіть у раціон більшої овочів, щоб знизити загальну калорійність і більше рухайтеся — це дасть можливість знизити зайву вагу та навантаження на серце. Кожна проблема має вирішення — це даність. Потрібно лише розплющити очі та зізнатися, що проблема існує — нехай це кілька зайвих кілограм чи задишка.

Источник