5 професій, які цінуються в Бразилії набагато більше, ніж в Україні — і заплата у них відповідна

Спеціальності на вагу золота.

Бразилія — батьківщина серіалів про багате життя. Але в реальності все трохи інакше, ніж на екрані. І попри те, що Бразилія входить до складу БРІКС, безробіття там безперервно зростає, а МРОТ трохи більше українського. Він дорівнює 1039 реалам, що еквівалентно 220$ (6140 гривень). При цьому вартість оренди однокімнатної квартири в столиці починається від 600$ (16 000 гривень). Чи можливо заробити більше цієї суми? Так. Ось 5 професій, які цінуються в Бразилії набагато більше, ніж в Україні, інформує Ukr.Media.

Юрист

У цю категорію входять і суддя, і прокурор, і адвокат. Мінімальна заробітна плата фахівців юридичних професій варіюється від 1200$ (33 500 гривень) до 1500$ (41 870 гривень). Найбільша оплата праці належить суддям. Вони можуть заробляти від 1900$ (53 000 гривень) до 6100$ (17 000 гривень) на місяць. Звичайно, це залежить від регіону, де засідає суддя. На периферії платять набагато менше, ніж у столиці. Так, наприклад, у прокурора максимальний заробіток може скласти приблизно 2300$ (64 000 гривень).

Мати подібну зарплату — мрія будь-якого випускника юридичного факультету, яких у Бразилії більше тисячі, і кожен з них щорічно штампує нових фахівців.

"Потрібно сказати, що Бразилія в цій сфері країна унікальна. За кількістю адвокатів вона поступається тільки одній країні світу — США. В одному Сан-Пауло кількість адвокатів перевищує кількість усіх адвокатів Китаю разом узятих", — ділиться своїми спостереженнями блогер.

Але до рівня прокурора і судді ще потрібно дорости, тому молодому фахівцеві доведеться задовольнятися 1200$ (33 500 гривень). А це в будь-якому випадку вище, ніж середній заробіток юриста в Україні в 500$ (14 000 гривень).

Лікар

Особливо добре в Бразилії заробляють стоматологи. Їх щомісячний дохід становить приблизно 1500$ (41 870). А все тому, що в Бразилії культура красивої посмішки і здорових зубів. Попит народжує пропозицію, тому стоматологічні кабінети там майже на кожному кроці.

Випускник медінституту може розраховувати на 1200$ (33 5000 гривень) у місяць. Якщо тільки він не хірург. У цьому випадку доведеться задовольнятися зарплатою приблизно в 750$ (21 000 гривень). Що набагато більше середньої зарплати українських лікарів. А ось досвідчений практикуючий лікар або медик із вченим ступенем вже отримають дохід від 2400$ (67 000 гривень) до 3000$ (83 7000 гривень). Що стосується сімейних лікарів і власників особистих кабінетів для приватної практики, то вони заробляють в кілька разів більше зазначеної суми.

Інженер

В Україні практично будь-який ВНЗ щорічно випускає різнопрофільних інженерів. Вони йдуть працювати на заводи і отримують середню по регіону зарплату. Приблизно ту ж, що й лікарі.

А в Бразилії фахівці цієї галузі на вагу золота. Наприклад, інженер-механік повинен мати ступінь магістра і числитися в професійному співтоваристві, скласти іспит на профпридатність і вже потім розпоряджатися своїми кровно заробленими 700$ (19 500 гривень). Інженери інших галузей мають можливість задовольнятися сумою до 2000$ (55 8000 гривень) у місяць.

IT-спеціаліст

Зараз тільки ледачий не працює в мережі. Роботодавці Бразилії — не виключення. Вони готові платити пристойні суми IT-фахівцям, щоб розробити нові програми, убезпечити діяльність організації і стежити за ефективністю співробітників. У зв'язку з цим зарплата програмістів коливається в районі 1750$ (48 8000 гривень).

Викладач

Шкільний учитель у Бразилії отримує дійсно невеликі гроші — від 460$ (12 800 гривень) до 520$ (14 500). І це при тому, що в них неймовірно високе навантаження. Викладачам у ВНЗ пощастило трохи більше. Вони можуть заробити до 750$ (20 900 гривень).

Деякі з них займаються репетиторством або відкривають свої приватні школи. Це теж приносить непоганий дохід, адже кожен батько хоче для своєї дитини кращого життя і відправляє її вчитися.

І все ж, в інститутах Бразилії відкриті двері для іноземних фахівців. І зарплату їм обіцяють гідну.

"Якщо ви викладач високого рівня, то і приватні, і державні університети Бразилії із задоволенням вас приймуть на роботу, і повірте, зарплати тут значно більші", — розповідає блогер.

Чи можна працювати за цими спеціальностями емігрантам? Так, проблем з працевлаштуванням виникнути не повинно, адже організації в Бразилії отримують певні пільги, якщо беруть на роботу іноземців. Потрібно буде тільки підтвердити свою кваліфікацію і скласти іспити. А якщо ще заручитися рекомендацією когось із місцевих, то все — робота вже точно в кишені.

Источник