8 причин купити електричну зубну щітку

Знадобиться всім!

Основна причина найбільш поширених проблем з зубами — неправильна гігієна ротової порожнини. Тонкість науки не тільки в правильно підібраній зубній щітці і пасті, а й техніці чищення. Щоб оцінити якість догляду, можна придбати в аптеці спеціальний харчовий барвник, який продемонструє, скільки нальоту залишається на зубах після чистки звичайною щіткою. Основне завдання електричної зубної щітки — ефективне видалення зубного нальоту і запобігання ряду захворювань ротової порожнини. Але це далеко не єдина її перевага. Давайте розглянемо, чому навіть найдорожчі електрощітки для зубів коштують своїх грошей, інформує Ukr.Media.

Переваги електричних зубних щіток

Причина популярності електричних зубних щіток — не просто модний тренд, а ефективність їх застосування, яку відзначає все більше і більше споживачів, які зробили свій вибір на користь гаджета.

  • Значно більша кількість рухів на кожному зубі, в порівнянні зі звичайною зубною щіткою, забезпечує більш ретельне очищення.
  • Мініатюрна головка і особливості руху щетинок забезпечують більш якісне очищення важкодоступних місць.
  • Гаджет видаляє більш складний і стійкий наліт, який не може прибрати звичайна щітка.
  • Корисний бонус — масаж ясен, а також видалення нальоту в безпосередній близькості до них.
  • Електрощітка значно ефективніша в процесі відбілювання і "полірування" зубної емалі.
  • Багато електричних щіток не вимагають використання зубної пасти, можна освіжати порожнину рота тільки ополіскувачем якщо є бажання.
  • Змінні насадки дозволяють всій родині користуватися однією електрощіткою, а також без проблем міняти особливості догляду за рекомендацією лікаря.
  • Електричні зубні щітки — це середня ланка між повсякденним і професійним чищенням зубів, яка допомагає скоротити кількість походів до стоматолога. Більшість дантистів рекомендують проходити професійну гігієнічну чистку зубів двічі на рік, щоб запобігти їх захворювання. Більш якісне самостійно видалення нальоту допоможе збільшити інтервал до одного року і більше.
  • Багатьох людей лякає висока вартість електричних зубних щіток, але це лише ілюзія. Вам не потрібно міняти електричну зубну щітку щомісяця, а тільки лише насадку, яка може прослужити до пів року (залежить від виробника). Ви можете використовувати одну щітку з різними насадками для всієї родини, плюс економите на зубній пасті, візитах до стоматолога і дорогому лікуванні проблем із зубами. При дбайливому зверненні щітка прослужить вам більше 5 років.

    Типи електричних зубних щіток

    Механічна

    Очищає зуби за рахунок зворотно-поступальних і пульсуючих рухів головки насадки, яка в основному має круглу форму. Швидкість обертів може варіюватися від 2 до 30 тисяч у хвилину. Забезпечує найбільш м'яку чистку з усіх електричних зубних щіток.

    Звукова

    За допомогою генерації звукових хвиль змушує щетинки здійснювати кругові або вимітаючі рухи. Ефективно і без додаткових зусиль видаляє зубний наліт і патогенну мікрофлору ротової порожнини. На відміну від ультразвукової щітки підходить для дітей, може використовуватися ними в якості першої щітки для самостійного чищення зубів.

    Ультразвукова

    Видає більш високі звукові хвилі, ніж звичайна звукова щітка. Звук не сприймається слухом людини, але забезпечує високу частоту пульсацій у хвилину. Ефективна у видаленні не тільки нальоту, але і зубного каменю, пігментації емалі, бактерій, що провокують карієс.

    Додаткові функції окремих моделей:

    • Вбудований таймер. Допомагає контролювати час очищення як всієї ротової порожнини, так і окремих ділянок для максимального результату.
    • Індикатор тиску. Допомагає запобігти травмуванню ясен і зубної емалі.
    • Різні режими чищення. Забезпечують індивідуальний підхід у догляді за ротовою порожниною.
    • Вбудований іригатор. Допомагає якісно очистити проміжки між зубами.
    • Індикаторні щетинки. Змінюють колір, коли прийшов час замінити насадку.
    • Підключення до смартфона. Не тільки виводить статистику за якістю чищення, але і перетворює процес в цікаву гру. Деякі виробники розробили спеціальні програми, коли за якісну чистку ви отримуєте бали, що дуже приваблює дітей і підлітків.
    • Дорожні чохли з вбудованим повербанком для підзарядки щітки в будь-якому місці в будь-який час.

    Неправильно підібрана електрощітка може нашкодити вашій ротової порожнини. Перш, ніж купувати електричну зубну щітку для себе або дитини, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, який складе ряд вимог і рекомендацій, допоможе вибрати тип і насадку залежно від стану і особливостей ваших зубів і ясен.

    Источник