Ці кілька продуктів допоможуть уникнути певних проблем зі здоров’ям

Уникнути хвороб можна за допомогою вживання певних продуктів.

Виноградний сік, лосось, чорна кава і свіжі фрукти — ці продукти корисні для здоров'я. Але не усі знають, що їх можна використовувати з метою профілактики деяких захворювань, інформує Ukr.Media.

Мігрень

Склянка виноградного соку на день допоможе запобігти розвитку мігрені. Річ у тім, що цей напій багатий на вітаміни А і С, які допомагають відновити баланс хімічних речовин у мозку, а також вітамін В2, який знижує рівень заліза у крові, усуваючи тим самим одну з поширених причин мігрені.

Сухе волосся і шкіра

Якщо регулярно їсти рибу жирних сортів — наприклад, лосося — можна не лише підтримати здоров'я судин і серця, але й прибрати підвищену сухість шкіри та волосся. Вітамін D і жирні кислоти Омега-3, яких багато у такій рибі, допомагають боротися з лупою і випаданням волосся, а також підтримують природний баланс здорових жирів у організмі.

Повільний метаболізм

Найкращий спосіб розігнати метаболізм — не пропускати сніданок. Найкращий час для першої трапези дня — перші пів години після пробудження. Нашому організму для повного пробудження знадобиться близько години, і якщо ми поснідаємо у цей час, їжа буде перетравлюватися повільніше, ми — довше відчуватимемо себе ситими, а обмін речовин — потихеньку прискориться.

Жовті зуби

Якщо вас не влаштовує колір ваших зубів, додайте у свій щоденний раціон свіжі фрукти і ягоди. Так, полуниця допомагає прибрати жовтий наліт і позбутися від плям від кави і чаю, свіжі яблука стимулюють виділення слини, яка діє як природний очищувач від плям і зубного нальоту. А кислі фрукти — лимони, апельсини, грейпфрути — допомагають нейтралізувати підвищену кислотність у порожнині рота і захистити зуби від хвороб. Але важливо ретельно полоскати ротову порожнину після кожного вживання фруктів.

Для профілактики утворення каміння у жовчному міхурі

Чорна кава корисна для здоров'я жовчного міхура: цей напій стимулює активні скорочення міхура і тим самим заважає дрібним кристалам "злипатися" у велике і небезпечне каміння. Отже, чим більше кави ви вживатимете (у розумних кількостях, звичайно), тим здоровішим буде ваш жовчний міхур.

Источник