Це має знати кожна дівчина, яка дбає про свою шкіру: список продуктів, які ніколи не їдять дерматологи

Найшкідливіша їжа для шкіри обличчя.

Певна їжа провокує появу прищів та запалень, а ще — загострення шкірних захворювань, серед яких псоріаз, розацеа та екзема. Якщо ви схильні до подібних проявів, вивчіть цей список і проведіть експеримент, спробувавши відмовитися від підступних продуктів, інформує Ukr.Media.

Ми звикли вважати, що шоколад викликає прищі, проте насправді список тригерних для шкіри продуктів набагато ширший.

Молоко

Напевно ви чули, що багато дівчат усвідомлено відмовляються від вживання цільного молока і продуктів, що містять його, — і вже незабаром відзначають, що їхня шкіра змінилася на краще. Немає точної відповіді, що в молоці стає причиною запалень і закупорки пор, під підозрою — вміст гормонів, дози молочного цукру (лактози) та протеїн сироватки.

Хліб та інші продукти з високим глікемічним індексом

Білий хліб та інші високовуглеводні продукти з високим ГІ (індексом швидкості викиду цукру в кров) не шанують не тільки дерматологи, а й гастроентерологи та ендокринологи. Така їжа містить порожні калорії і дуже агресивно впливає на метаболізм, стаючи тригером для появи акне та загострення хронічних захворювань шкіри.

Солодке газування

Також володіє високим глікемічним індексом і ще бонусну дозу цукру або підсолоджувача (який — сюрприз — зовсім не корисніший за рафінад). До того ж багато газованої води містить кофеїн, який зневоднює шкіру і робить її тьмяною.

Смажені страви

Цей пункт, мабуть, здивує вас мінімально, адже всі ми знаємо, як шкідливо смажене — і продовжуємо до нього тягтися! Але все ж таки нагадаємо про небезпеку ще раз, тепер у зв'язку зі здоров'ям шкіри. Жир, в якому смажаться спокусливі курячі ніжки, часточки картоплі або пончики, сприяє руйнуванню колагену та еластину, білків, що роблять шкіру молодою та пружною. А ще може провокувати загострення псоріазу та розацеа.

Ферментовані продукти, цитрусові, шпинат та баклажани

Скажімо прямо — ці продукти небезпечні не для всіх, але все ж таки багато хто опиняється в групі ризику. Якщо ви схильні до алергічних реакцій і свербежу, то з великою обережністю вживайте чайний гриб, квашену капусту, цитрусові фрукти, шпинат і пасльонові (помідори, баклажани, болгарський перець). Ці продукти містять гістаміни, сполуки, що викликають алергічну реакцію, яка при індивідуальній схильності може виявитися досить гострою та різко і болісно проявитися на шкірі.

Источник