«Це найкоротший шлях до багатства»: Секрети мислення, які допоможуть вам розбагатіти

Відмовтеся від мислення бідняка і гроші прийдуть.

Відомо багато випадків, коли багатство та достаток приходили до людей, які не мають відповідного бекграунду. У них не було батьківського успішного бізнесу, дорогої нерухомості у спадок чи можливості навчання у найкращих університетах світу, інформує Ukr.Media.

Заробити свій капітал їм допомогло мислення «багатої людини» та робота над власними думками. Дар, який відрізняє всіх фінансово щасливих людей, — це їхня здатність мотивувати себе до дій. Удосконалення розуму відіграє у цьому вирішальну роль.

«Немає лінивих людей. Є цілі, які не надихають».

Ви ніколи не станете успішною людиною з фінансовим достатком, якщо думаєте як бідняк. Цікаво, чи не так? Але ще більше здивування викликає той факт, що лише «мислення багатія» може стати відправною точкою для залучення фінансів. Так діє закон тяжіння. Від вас не потрібно інвестувати у цінні папери чи новий бізнес. Вам потрібно змінити свої щоденні звички.

Змінюєте поведінку та сприйняття, а навколишня дійсність вже підлаштовується під ваші бажання.

Щоб уже сьогодні зробити перші кроки на шляху до фінансового достатку, давайте дізнаємося, з яких "цеглинок" будується мислення, яке приваблює гроші.

Завжди пам'ятайте — думки матеріальні

Думайте позитивно. Оточуйте себе корисними та позитивними людьми. Уникайте тих, хто постійно скаржиться та прибідняється без об'єктивних причин.

Пам'ятайте, що немає різниці між "хочу" та "не хочу". Якщо ви про щось думаєте, то ви цього бажаєте. Будь-який запит приймається до розгляду. Ви отримаєте саме те, що уявляєте у своїх думках.

Наведемо найпростіший приклад. Якщо ви думаєте про пробку на дорозі (не важливо, хочете ви в неї потрапити чи ні), ви в неї потрапите у будь-якому випадку. Чому? Бо представили її у голові. Візуалізація результату наближає його досягнення. Натомість уявляйте, як їдете вільною трасою. Концентруйтеся на тому, чого хочете досягти, а не на тому, чого хочете уникнути.

Позитивне та легке відчуття, що виникає у відповідь на сформовану думку, свідчить про те, що ви на правильному шляху. Якщо відчуваєте негатив, значить напрямок обрано помилково.

Визначте конкретний потрібний результат

Думати як багата людина — не означає перебувати в невіданні і чекати прихильності всесвіту. Фінансовий успіх починається з усвідомлення, чого саме ви хочете досягти. В яких сферах діяльності та яких саме результатів ви чекаєте, і в які часові рамки. Ключовою ланкою у досягненні мети є те, що ви повинні ясно бачити результати, яких ви хочете досягти.

Усвідомлені люди не скаржаться, не впадають у депресію, а практично вирішують проблеми, що виникли, і вірять у свої сили. Кожен крок назад — це два кроки вперед. Властивість, яку мають усі люди, які вміють залучати гроші, — це гнучкість і здатність змінювати свою поведінку доти, доки вони не отримають потрібний результат. Важливо навчитися аналізувати свої дії, щоб наступного разу діяти інакше. За будь-який успіх себе треба хвалити. Кожне досягнення має бути оцінено.

Те, у що ми віримо, як у реальність, реальністю стає.

Розраховуйте на себе і не чекайте на манну небесну. Бідні люди звикли говорити про несправедливість світу. Їм здається, що всі довкола їм щось винні. Вони не діють, а чекають. Зовсім не обов'язково знати, якими способами ви досягнете наміченої мети, і що ви робитимете в процесі її досягнення. Головне бути абсолютно впевненим, що ви її досягнете. Звідси випливає наступний пункт.

Використовуйте комунікацію та енергію зв'язків

Комунікація — це влада.

Практично всі успішні бізнесмени відрізняються вмінням співпрацювати з людьми різних вірувань, переконань та різного рівня освіти. Способи спілкування з навколишніми та використання ресурсів взаємовідносин визначають наше життя. Може здатися, що багатії заводять знайомства лише з корисливими цілями. Відмовтесь від таких упереджень! Створюйте стосунки, засновані на симпатії, довірі та взаємній повазі. Самодостатня людина допомагає іншим словом і ділом, не чекаючи чогось натомість. Бідняк же весь час дбає про свою швидкоплинну вигоду, навіть якщо це зіпсує взаємини.

Успіх завжди пов'язаний з умінням прокладати нові шляхи, зі створенням міцних та довговічних зв'язків з іншими людьми.

Визначте стратегію для досягнення бажаних результатів

Іншими словами — не витрачайте час на те, що не принесе вигоди в майбутньому.

Можна довго працювати в зненавидженому колективі і лаяти начальника, а можна знайти найкращий варіант і піти в інше місце. Багата людина не пасує перед першими труднощами, а виходить із гри стратегічно. Якщо вона бачить, що з наявними ресурсами вигода надто мала або взагалі недосяжна, то діяльність згортається в плановому режимі. Але не на підставі емоцій чи тимчасового дискомфорту. Усі рішення приймаються холоднокровно.

Стратегія — це правильний маршрут. Визначте для себе, чого ви хочете навчитися, з ким познайомитись і що потрібно робити, щоб рухатися вперед. Працюйте зараз, щоб отримувати пасивний дохід у майбутньому. Відмовтеся від бажання короткострокового прибутку. Багатий спосіб мислення налаштований на копітку роботу зараз, щоб розбагатіти та отримувати довгостроковий та незалежний фінансовий результат потім. Іншими словами — на пасивний дохід. Ресурси та енергія повинні йти на навчання, роботу та інші дії, які дозволять у перспективі автоматизувати процес отримання прибутку. Нині витрачаємо зусилля, у майбутньому — безстроково відпочиваємо. А не повторюємо цикл "попрацюю — витрачу — відпочину" до кінця життя.

Думайте про репутацію

Довіру та повагу навколишніх заробляють довго і важко, а втрачають за мить. Не варто вплутуватися в авантюри заради швидкої наживи. Завжди заздалегідь прораховуйте, чи можуть бути якісь негативні наслідки від ваших дій. Раптом швидкоплинним рішенням ви підставите людину, яка в майбутньому могла бути вашим головним інвестором або вигідним партнером.

З повагою ставтеся до конкурентів та їх успіхів

Моделюйте поведінку та звички успішних людей, результати яких ви хочете повторити.

Проаналізуйте переконання тих, хто надихає вас: які ефективні дії вони зробили, як вони сприймають світ, що вони відчували і говорили. Якщо ви зможете створити в собі такі ж відчуття та стан, то отримаєте аналогічні результати. Чим краще ви підготовлені, тим більше можете зробити.

Багате мислення дозволяє радіти успіху інших. Ви можете надихнутися їх прикладом замість того, щоб йти в режим "самокопання" та пошуку проблем. Бідна людина почуватиме себе програвшою, багата буде вдячна за досвід. Багачі знають, що конкуренція може принести гроші обом сторонам.

Навчіться делегувати обов'язки

«Немає сенсу наймати тямущих людей, а потім вказувати, що їм робити. Ми наймаємо людей, щоб вони казали, що нам робити», — стверджував Стів Джобс.

Хоч би як хотілося все контролювати і тримати у своїх руках, але іноді саме командна робота — це найкоротший шлях до багатства. А якщо всі присутні мислитимуть відповідно до озвучених постулатів, то успіх неминучий!

Джерело